De schatten van Belize

Head
Mer
Palmier
Île
Fruits
De landschappen van Belize laten ons dromen.   Tussen Mexico en Guatemala, met een prachtig zicht op de Caraïbische Zee, ligt een klein landje dat steeds meer straalt op de toeristische kaart. Belize (voorheen Brits-Honduras) is het enige land uit Centraal-Amerika met het Engels als officiële taal, wat zorgt voor een heerlijke mix van creoolse tradities en Britse stijl. Dit land herbergt vele natuurlijke en archeologische schatten. In het westen ontdekt men heuvels die bedekt zijn met tropische wouden met brulapen en jaguars. In de nationale parken die een grote variëteit aan vogels en andere dieren een thuis bieden kun je een aantal fascinerende Maya tempels bezoeken. Aan de andere kant van het land treffen we een kustlijn van bijna 400 km met tal van prachtige stranden. Voor de kust treffen we een honderdtal kleine paradijslijke eilandjes of “cayes”. Snorkel- en duikliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in het grote koraalrif. Geen zin in de traditionele bestemmingen? Belize biedt de reiziger een ruime portie natuur en cultuur!

Goed om te weten

  • Je kan Belize ook bezoeken per cruise of in combinatie met andere landen (zoals Guatemala of Mexico).
  • Het hoogste punt is Victoria Peak met 1120 m.
  • Je kan er tal van parken en botanische tuinen bezoeken waar je orchideeën en zeldzame bloemen kan bewonderen in de meest onmogelijke kleuren.
  • Om vanuit Europa naar Belize te reizen kan je het makkelijkst reizen via een Amerikaanse stad (zoals Miami, Dallas, Houston, Atlanta).