Levensvreugde in New Orleans

coin
bayou
parc
carnaval
maison
Orkaan Katrina liet haar sporen na maar New Orleans bruist meer dan ooit tevoren! New Orleans is de grootste stad van de staat Louisiana en ligt aan de rand van de Mississippi. Dankzij de rijke, oude en bruisende cultuur krijgt het ook de bijnaam Big Easy. Als bakermat van de jazz, wordt New Orleans gekenmerkt door het koloniale Franse erfgoed, dat men terugvindt in zijn architectuur maar ook in de lokale tradities. Trots op zijn geschiedenis en zijn verleden, werd de stad gemoderniseerd aan het begin van de 20e eeuw, met de aanleg van dijken en kanalen maar ook een net voor streetcars. Nadat orkaan Katrina in 2005 passeerde, verloor New Orleans bijna 30% van zijn bevolking en werden er grote gebieden overstroomd en tal van gebouwen vernield. Vandaag de dag wordt de stad heropgebouwd en is ze bruisender dan ooit tevoren. De warme en levendige atmosfeer van New Orleans heeft vele artiesten geïnspireerd en het staat ook bekend om zijn carnavalsfeesten, die hun hoogtepunt bereiken op ‘mardi gras’. Op die dag wordt er een grote, kleurrijke parade georganiseerd en wordt er flink gegeten en gedronken!

Goed om te weten

  • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar New Orleans vanaf Brussel, maar Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen bieden goede verbindingen aan via Atlanta en Washington. De voertaal is Engels, maar op bepaalde plaatsen wordt er ook Frans gesproken.
  • New Orleans kan makkelijk te voet of met het openbaar vervoer ontdekt worden.
  • Het klimaat in New Orleans is een maritiem, warm klimaat: de winters zijn er zacht en de zomers zijn er zeer warm (temperaturen tot veertig graden)! Door de vele neerslag is het vochtigheidsniveau in de lucht redelijk hoog. Tijdens de maanden augustus, september en oktober kunnen er zelfs orkanen en tropische stormen zijn.