3 niet te missen events in Spanje in 2022

head
Chateau
By night
chateau province
Meerdere Spaanse bestemmingen staan dit jaar extra in de spotlights Een schatkist vol cultureel erfgoed, een traditie van lekkere kost, en een paradijs voor zonnekloppers én actieve genieters. Spanje blijft een geliefd vakantieland voor ons Belgen. Ook in 2022 wil je Spanje niet missen, met de bekroningen en festiviteiten voor tal van Spaanse steden en regio's. Het resultaat? Een goed gevulde activiteitenkalender. Of je nu houdt van gastronomie, een culturele reis door de Spaanse geschiedenis of gewoon van een zonnige vakantie.

Nuttige informatie

Goed om te weten

  • Reizen naar Spanje was nog nooit zo makkelijk. Vanuit de luchthavens van Zaventem, Antwerpen, Charleroi, Oostende en Luik vlieg je rechtstreeks naar meer dan 20 Spaanse luchthavens. Ook binnen Spanje kan je je efficiënt verplaatsen, dankzij een snel en modern spoornet, vlotte connectie tussen binnenlandse vlucht, en goed onderhouden snelwegen. Zo geniet jij maximaal van je vakantie.

  • Spanje is een voorbeeld voor toegankelijk reizen. Maar liefst 11 steden (waaronder Barcelona, Bilbao en Málaga) kregen een eervolle vermelding van de Acces City Award, de prijs van de Europese Commissie voor verregaande inspanningen op vlak van toegankelijkheid. Bovendien maakte Spanje de laatste jaren ook nog eens 15 nationale parken extra toegankelijk.

  • Met 52 op de teller, heeft Spanje de meeste Unesco Biosfeerreservaten ter wereld.